top of page

Genitalna dermatologija

Promene na koži genitalne regije koje nisu nužno uzrokovane STI (seksualno prenosivim bolestima).

 

Ključni problemi uključuju:


- Genitalne kvržice i izbočine


- Genitalni osip i upala


- Bol, svrab, osećaj nelagode u genitalnoj regiji i/ili pri seksualnom odnosu


- (Pre) Maligne promene

Koža genitalija je osetljiva i može reagovati crvenilom, bolom, svrabom, suvoćom, ranama, sekrecijom , odnosno iritacijom na upotrebu sredstava za
higijenu, praškova za pranje rublja i osveživača za tkanine, na upotrebu pomoćnih sredstava ili neadekvatne higijene pri seksualnim odnosima, u okviru nekih organskih i mentalnih oboljenja i drugo.


Simptomi tipa svraba i bola često se javljaju kao psihosomatika nerazrešenih unutrašnjih konflikata osobe, pri čemu je Klinička hipnoterapija neophodna pomoć medikamentnoj terapiji, ili često i jedini potreban izbor lečenja.
 

SEKSUALNE DISFUNKCIJE


Mogu se javiti u jednom od delova SEKSUALNOG CIKLUSA, u više njih ili zahvataju ceo
ciklus. Seksualni ciklus čine četiri faze: (a) želja, sa povezanim seksualnim fantazijama; (b) uzbuđenje, seksualno zadovoljstvo praćeno fiziološkim promenenama; (c) orgazam, vrhunac seksualnog užitka; i (d) rezolucija, osećaj opuštanja mišića i osećaj blagostanja.


Seksualna disfunkcija kod muškaraca i žena uključuje poremećaj seksualne želje, poremećaj seksualne averzije, poremećaj seksualnog uzbuđenja, poremećaj erekcije (impotenciju), poremećaje orgazma, prevremenu ejakulaciju, poremećaje u vidu seksualnih bolova npr. vaginizam, i drugo.


U ordinaciji HERA DERMA se koristi HIPNOTERAPIJA za rešavanje problema seksualne disfunkcije u oba pola. Pomaže da se, dok je klijent u izrazito prijatnom opuštenom stanju, dopre i razreše unutrašnji konflikti, strahovi, strepnje, napetost, traume koje je klijent svesno potisnuo, ne obraća pažnju na njih ili ih ne prepoznaje, a utiču ili su posledica problema u seksualnom ponašanju. Pomaže da klijent vodi ispunjeniji seksualni život, da se usaglasi sa svojom seksualnom prirodom, da se pomogne klijentima koji prolaze  kroz promenu pola, žrtvama silovanja, seksualne inhibiranosti izazvane vaspitanjem, religijskim obrascima, zlostavljanjem i dr., stidom zbog svog izgleda, vaginizmusa (osećaja bola pri penetraciji ) i drugo.

footer.png
logotype-v2-white.png
  • Instagram
  • Facebook

Dr Vesna Najdovska

Ise Bajića 12
21000 Novi Sad

Tel:  063 / 770 48 47     

Kontakt i zakazivanje pregleda, kliničke hipnoterapije, i sve dodatne informacije o uslugama i radu ordinacije - pozvati radnim danom od 10h – 17h.

Radno vreme subotom: prema
 dogovoru

Tel: 021 / 6615 896

bottom of page